KOSTEN BESPAREN

Laten we er maar eerlijk over zijn: de volledige en zorgvuldige introductie van elektronisch documentbeheer in uw organisatie kost over het algemeen een aanzienlijke hoeveelheid inspanning en tijd. Het besparen van geld wordt ook over een langere periode uitgestreken.

Kinderlijk eenvoudig

De hoeveelheid geld die bespaard wordt kan met volledige inzet van ECM aanzienlijk zijn. Eigenlijk is het kinderlijk eenvoudig om te besparen met ECM. We noemen een paar voorbeelden.

Het zorgvuldig beheren van contracten voorkomt dubbele uitgaven, tijdige opzegging of verlenging en optimaal gebruik van gecontracteerde dienstverlening. Zorgvuldige opslag van alle correspondentie met een leverancier of met een klant geeft u snel toegang tot alle gemaakte afspraken. Bij conflicten staat u daardoor sterker. En natuurlijk kunt u besparen met het beheer van factuurstromen.

Besparing door juist beheer

Met factuurbeheer voorkomt u het dubbel betalen van facturen (eentje per fax en eentje per post), het betalen van onverschuldigde facturen (opzettelijk (fraude!) of door een foutje van uw leverancier), en u kunt in sommige gevallen zelfs kosten besparen door het betalen binnen een bepaalde termijn.